Op zondag 14 december jongstleden organiseerde de lesserscommissie weer een springwedstrijd voor de paarden voor alle leden van de Manege Molenruiters. Lees hier het verslag van de dag.

Bij de paarden hadden we ditmaal een gastjury. Ale van der Galiën nam plaats in het jury hokje omdat het reguliere jurylid ons in de steek had gelaten!!alt
Het begon goed, Ale had wat ruzie met de bel; hij vergat hem of knalde hem bijna door het raam. Maar geen zorgen, de manege staat nog steeds overeind!

Jildou beet het spits af in de klasse BB. Ze deed voor het eerst mee op haar paard Prinses Utopia en het ging super. Dus Jildou, de volgende keer weer meedoen hè!

In de klasse B begon het met Ilona niet erg goed. Ze reed op Margreet, maar die had niet zo'n zin om de proefhindernis te springen. Daarna ging het echter wel goed en ze werd uiteindelijk zelfs tweede. Marlene had minder geluk met Margreet en ook Rebecca had wat pech. Haar paard ging een andere kant op dan zij en dus werd het zandhappen. Maar ook Rebecca kwam er gelukkig zonder kleerscheuren vanaf.

Hanneke maakte het pas echt spannend. Ze belande naast Jerica, rende nog een stukje mee en klom er weer op. Ze wou toch het parcours afmaken. Helaas stapte ze onderweg nog een keer onvrijwillig af, maar al met al was het toch een applaus waard.

Aan de klasse L deden vijf deelnemers mee en alle vijf behaalden ze de barrage. In de barrage raakte Mariska onderweg even de weg kwijt waardoor ze een verkeerd parcours reed. Uiteindelijk ging Janneke er met de eerste prijs vandoor. Gefeliciteerd!

In de klasse M zaten vier deelnemers. De eerste twee deelnemers hadden allebei één fout. Daarna kwam Oscar en dat ging super. Alleen Estrella kon nog roet in het eten gooien, maar haar paard Passoa vond de laatste hindernis toch wel erg eng en dacht: "spring die zelf maar". Oscar werd dus de winnaar. Ook gefeliciteerd.

Al met al was het weer een geslaagde dag. Hopelijk is iedereen er de volgende keer weer bij. Tot dan !!!

Uitslag van de springwedstrijd van de paarden:

Klasse BB
1. Jildou Bruggeling

Klasse B
1. Lisette de Boer
2. Ilona Douma
3. Geertje Hoogland
4. Sandra Marinus
5. Ineke van der Veen
6. Marlene van der Zwaag
7. Fenna Vellinga
De overige deelnemers zijn uitgebeld.

Klasse L
1. Janneke de Boer
2. Martijn van Herpen
3. Femke Rijpstra
4. Carmen Bokma
5. Mariska Westmaas

Klasse M
1. Oscar Brouwer
2. Estrella Kuipers
3. Marianne Wagenaar
4. Harry Malda