Tijdens de huidige lockdown is het enkel toegestaan om met maximaal twee personen tegelijkertijd gebruik te maken van een rijbaan. Dit geldt voor zowel de binnenbakken als de buitenbak. Om dit in goede banen te leiden en om het voor iedereen overzichtelijk te houden wanneer een rijbaan beschikbaar is, wordt er gebruik gemaakt van een online reserveringssysteem.

Voor het gebruik van dit reserveringssysteem is een handleiding beschikbaar: Handleiding reserveringssysteem

Reserveer nu knop

Omdat dit voor ons allemaal een nieuw systeem is, dat is zeer korte tijd is ingericht, zullen we hier met z'n allen even aan moeten wennen en kan het goed zijn dat er nog een aantal zaken niet helemaal soepel lopen. Als je tegen problemen aanloopt of ideeën voor verbeteringen hebt, laat het weten via dit formulier.

Voor het reserveren van tijdvakken zijn een aantal regels opgesteld:

  • Maak enkel reserveringen voor regulier gebruik (lees: rijden of longeren). Voor het loslaten van de paarden hoeft niet gereserveerd te worden. Houdt hierbij echter wel altijd de reserveringen in de gaten; reserveringen hebben altijd voorrang.
  • Er zijn aparte tijdvakken voor de binnenbak(ken) en voor de buitenbak. Het reserveren van de buitenbak is voor eigen risico. Dat wil zeggen, indien de omstandigheden plotseling veranderen waardoor de buitenbak niet bruikbaar is en de binnenbakken zijn op dat moment vol, zul je een nieuwe reservering moeten maken voor een ander tijdvak.
  • Indien je in een tijdvak wilt longeren of springen, geef dit dan aan in het opmerkingenveld van de reservering. Dan kunnen anderen hier rekening mee houden. Wel het vriendelijke verzoek om dit niet op de drukke momenten te doen, zodat we elkaar zo min mogelijk in de weg zitten.
  • Je kunt als gebruiker maximaal één tijdvak per dag reserveren en je kunt maximaal drie reserveringen in de toekomst aanmaken. Als je voor meerdere mensen een reservering wilt maken, kun je voor iedereen een apart account aanmaken.

We zullen met z'n allen moeten ervaren of deze manier prettig werkt. Als het in de praktijk blijkt dat we dit systeem op onderdelen moeten aanpassen dan zal dat via deze pagina worden gecommuniceerd.