Op zondag 14 december jongstleden organiseerde de lesserscommissie weer een springwedstrijd voor de pony's voor alle jongens en meisjes van de Manege Molenruiters. Lees hier het verslag van de dag.

We hadden weer heel veel zenuwachtige kinderen in de stal (en niet te vergeten zenuwachtige ouders en grootouders!). Maar ook sommige pony's waren wel wat gespannen. Er stonden namelijk allemaal nieuwe hindernissen in de rijbak. Het zag er echt super uit ook al dachten niet alle pony's daar zo over.

De wedstrijd begon met de klasse B en daar zat Femke op Linda. Maar Linda had er vandaag niet zoveel zin om te springen. Bij Chantal ging Snuitje kris kras de bak door en ook bij Rixt ging het niet zo goed. Maar ze hield wel vol (goed zo!).

Danny kreeg onderweg materiaalpech (hij verloor zijn beugel) en ook zijn pony had er niet zoveel zin in. Maar toch heeft hij alle hindernissen gesprongen (heel goed).

Sanne deed voor het eerst mee met haar eigen pony, Nikita, maar die vond vooral de nieuwe gele hindernis maar niets. Toch goed gereden en de volgende keer gaat het vast beter!

In de klasse L reed Ilja op Fardau een goed parcour, maar helaas tikte ze op de laatste hindernis een balkje aan waardoor die eraf viel. Ook Danique had pech, ze reed op Boy (voor Boy was het een hoog parcours) en dat ging heel goed tot aan de laatste hindernis. Daar kwam ze ten val, maar gelukkig geen schade. De volgende keer heb je vast meer geluk.

In de klasse M hadden we twee deelnemers. Ineke reed op haar pony Ebony en Dyan reed op het rendier alt Harry. Helaas tikje Ebony een balkje aan en dus ging de overwinning naar het rendier. Gefeliciteerd!

Hanna raakte met Sheerza in de klasse BB even de weg kwijt. Anouk begon met Roel op spectaculaire wijze aan haar parcours. Roel ging kris kras de bak door, maar na de bel reed ze een foutloos parcours. Heel goed gedaan!

De pony wedstrijd werd afgesloten door de klasse C. Hieraan deed Suële mee op Linda, maar die ging zo hard dat de jury besloot dat het veiliger was om het op een andere pony opnieuw te proberen. Dat ging gelukkig een stuk beter en ze won zelfs de eerste prijs! Ga zo door!!

Al met al was het weer een geslaagde dag. Hopelijk is iedereen er de volgende keer weer bij. Tot dan !!!

Uitslag van de springwedstrijd voor de pony's:

Klasse C
1. Suëla Dijkstra
2. Sophie Hoekstra
3. Lianne de Jong
4. Janne van der Schaaf
5. Grietine van der Plaats & Femma Haan
6. Jackelyne Kooistra & Tara Boorsma
7. Aniek Papa
8. Valentina v. Kleef
9. Iris Hermens

Klasse BB
1. Kianne Plantinga
2. Renate de Boer
3. Gelbrich Jensma
4. Jatina Weijer
5. Romy Wiersma
6. Nancy Tilstra
7. Shaomi Bouwmeester
8. Johanna Machiela
9. Esther Dijkstra
10. Anouk van Kins
11. Linda Groeneveld
12. Ylsa de Vries
13. Silke Palma
14. Silke de Bree
15. Eva Boersma
16. Ysanne Pasveer
17. Ninke van Blik
De overige deelnemers zijn uitgebeld.

Klasse B
1. Masha Ahmetasevic
2. Marte de Jager
3. Mariska Jacobs
4. Marije de Boer
5. Odile Dijkstra
6. Marieke Postma
7. Benjamin Adriaansz
8. Melanie Terpstra
9. Selina Faber
10. Femke Schootstra
11. Ylse Dijkstra
12. Annemarie Sittrop
13. Anouk Dijkstra
14. Wilma Pijpker
15. Yessica Plantinga
16. Rixt Talsma
17. Danny Houwert
18. Norah Kocken
De overige deelnemers zijn uitgebeld.

Klasse L
1. Jildau Renders
2. Thecla Brouwer
3. Anke Marije de Vries
4. Ninah Prosje
5. Kaylee Planting
6. Iris Kort
7. Mirthe Mooy
8. Ilja Jellema
De overige deelnemers zijn uitgebeld.

Klasse M
1. Dyan Wiersma
2. Ineke Hoekstra