Beweringen en meningen, geuit in de artikelen die onder deze sectie zijn gepubliceerd zijn die van de auteur(s) en niet (noodzakelijkerwijs) die van de manege Molenruiters. De columns worden aangeboden zoals ze zijn aangeleverd en zonder enige (impliciete) garantie of waarborg ten aanzien van hun deugdelijkheid, geschiktheid voor een bepaald doel of anderszins.
Het auteursrecht is en blijft van de auteur van het artikel en dient ten alle tijde gerespecteerd te worden.

Geslaagde eindejaarswedstrijd manege Froubuurt!

Zondag 29 december organiseerden manege De Molenruiters en PSV De Molenruiters gezamenlijk de oudejaarswedstrijd voor dressuur en springen voor paarden en pony’s!

Lees meer...

Molenruiters afvaardiging naar de audities voor Penny's Shadow

Op 22 mei van dit jaar vonden in het KNHS-centrum in Ermelo de audities plaats voor de film 'Penny's Shadow'. Deze paardenfilm, geregiseerd door Steven de Jong, zal later dit jaar worden opgenomen op Ameland.

Tijdens de audities waren diverse figuranten rollen te verdelen, maar ook de rol van Rakker, de hoofdpersoon (of moet ik zeggen hoofdpony), moest ingevuld worden. Ook van onze eigen manege Molenruiters hebben twee lessers geprobeerd om een rol in de film te bemachtigen.

Selina Faber en Nouscha Kloosterman gingen samen met hun ponys Kelly en Amazing naar Ermelo. Nouscha deed een poging om samen met haar pony Amazing een rol als figurant te krijgen (een figurant is iemand die geen hoofdrol speelt in een film, maar in de achtergrond toch in beeld komt). Helaas kwam Nouscha niet door de voorrondes heen, maar toch erg leuk dat ze het wel geprobeerd heeft. 

 

 

  

Selina Faber hoopte dat haar pony Kelly de rol van Rakker zou krijgen. Ze had geluk en ze drong door tot de laatste vijftien(!) kandidaten. Daarom mocht ze later op de dag nog een keer laten zien wat Kelly allemaal in huis had. Hoewel ze het heel goed gedaan heeft, is ze helaas niet uitgekozen. Maar ondanks dat is het natuurlijk wel een hele prestatie, zeker als je bedenkt dat er meer dan 400 kinderen en meer dan 500 ponys meededen.

Ondanks het feit dat Nouscha, Selina, Amazing en Kelly uiteindelijk geen rol in de film hebben gekregen, was het toch een erg leuke dag. En voor Selina zat er toch nog een televisieoptreden in, ze is namelijk geïnterviewd door SBS Hart van Nederland. Ook het NOS Jeugdjournaal en Omroep Gelderland hebben aandacht besteed aan de auditiedag. Je kunt de filmpjes bekijken op Paardensport.TV

Verslag van de buitenrit in Vries

Naar aanleiding van de buitenrit in Vries die door de lesserscommissie op 20 sepetember 2009 werd georganiseerd heeft Jellie van Dijk, één van de vele enthousiaste deelnemers, een kleurrijk verslag gemaakt van de gehele dag.

 

Lees meer...