Op zondag 29 mei organiseren wij weer het Mei Festijn. Een middag vol leuke activiteiten en festiviteiten voor zowel de leden van PSV De Molenruiters als de lessers van Manege Molenruiters! We starten om 13:00u. Meer weten? Lees snel verder!

Ruiterfit
Naast dat we ons paard fysiek, mentaal en emotioneel willen trainen, is het minstens zo belangrijk dat wij ook aan onszelf werken op deze drie niveaus om samen met ons paard in harmonie te kunnen bewegen. Iedere blokkade in jouw lichaam heeft effect op je paard, dus is het belangrijk dat jij fit genoeg bent om je paard te kunnen ondersteunen. Wel zo fair toch?! Onder begeleiding van een gepassioneerde en enthousiaste personal trainer ga je aan de slag met ruiterfitness en werk je aan kracht, souplesse, balans en ontspanning. Je ontdekt welke spiergroepen jij het beste kunt trainen en hoe je dat doet. Je leert je spieren te controleren, onafhankelijk van elkaar te gebruiken en om te ontspannen en aanspannen op de gewenste momenten. Alles wat je nodig hebt om te werken aan een gezond lichaam en geest voor een onafhankelijke zit en aansturing van je paard.

Clinic loswerken en grondwerk (VOL!)
Loswerken gebeurt bij voorkeur in een dichte kraal en zonder halster, touw of zweep. De kraal is bij voorkeur vierkant, zodat het paard afwisselend buigt en rechtuit loopt en gaat nadenken over zijn lijf. Bij het loswerken staat in eerste instantie de ontwikkeling van de mens voorop. Je leert wat het effect van jouw lichaamshouding op je paard is en zo verbeter je de communicatie naar je paard. Je leert je paard jou te vertrouwen en gehoorzamen. Doel is verbetering van jouw leiderschap en de acceptatie hiervan door het paard.
Grondwerk doe je met een (Freestyle) touwhalster en een leadrope van 4,5 meter. Het bestaat uit twee delen. In het eerste deel gaat het voornamelijk om gehoorzaamheid in dagelijkse handelingen als volgen, halt houden en achterwaarts. Het tweede deel draait om voorbereiding op (incidentele) situaties en rijden. Denk aan handelingen die plaats vinden bij de hoefsmid, dierenarts of voorbereiding op het opstijgen en opzadelen. Ook trailerladen en obstakeltraining horen bij grondwerk.
De clinic is met eigen paard, duurt een half uur en kost 20,- (privéles)

Demonstratie dubbele lange lijnen
Er wordt zowel vanuit het midden (centrumpositie) als vanaf achter het paard (menpositie) gewerkt. De centrumpositie is bedoeld voor het werken aan verticale balans, de menpositie voor horizontale balans. Ria geeft een demonstratie hoe je dit met je paard kunt doen. Publiek is van harte welkom bij deze demonstratie.

Horseball 
Op zondag 29 mei kom ik, Marlon van Raak, een clinic Horseball geven bij de Molenruiters. Zelf ben ik een enthousiaste dressuur ruiter die inmiddels Z2 start, geef ik instructie aan manegeruiters tot wedstrijdruiter, zit ik bij de Friese Harddravers en Dameszadelclub Fleurop en heb ik in het verleden met veel plezier meegespeeld in een Horseball team in het zuiden van het land! Ik ben gek op afwisseling, jij en je paard ook? Dan is Horseball vast iets voor jou! Horseball is een sport die helaas nog niet zo heel bekend is in Nederland. Het is een paardensport waar paardrijden, handbal, rugby, basketbal en korfbal samenkomen. Je speelt het in teamverband en tijdens het spel wordt je handigheid, lenigheid en samenwerking met je team en paard goed op de proef gesteld. Je even enkel bezig houden met het doel: een doelpunt maken! Tijdens de clinic beginnen we vanaf de grond. Ik zal de regels uitleggen, je kunt vragen stellen en we leren wat gooi technieken. Daarna gaan we gauw te paard! Met wat laagdrempelig oefeningen laten we de paarden ook kennis maken met deze (te) gekke sport. Niks is verplicht, we proberen rustig dingen uit. En wie weet kan je aan het eind van de clinic al ondersteboven naast je paard de bal oprapen!
Kosten: € 5,-

Knotband maken
Wil je lekker creatief aan de slag? Maak dan je eigen knotband onder begeleiding van Annemart Ferwerda van Oldestins Bling. Met deze eigen gemaakte knotband shine je binnenkort op wedstrijd! De workshop duurt een uur.
Kosten: € 7,50

Invlechten, hoe doe je dat?
Wil jij ook knotjes leren maken met pektouw? Tijdens deze clinic leer je hoe je met pektouw strakke knotten kunt maken, zodat je kan shinen op wedstrijd of tijdens die leuke fotoshoot! Er kunnen maximaal 8 deelnemers meedoen aan deze activiteit. 
Kosten: € 7,50

Paarden’ zeskamp
We hebben zes leuke spellen bedacht waarbij je al je vaardigheden in kunt zetten! En alle spellen hebben een ‘paards’ tintje! Werk samen met je teamgenoten om het hoogst aantal punten te behalen of de snelste tijd neer te zetten en strijd voor de hoofdprijs!
Opgave kan individueel of per team. 
Deelname is gratis, maar geef je wel op zodat we weten op hoeveel deelname we kunnen rekenen!

BBQ 
Na afloop van alle activiteiten hebben we een leuke en gezellige BBQ. Tijdens de BBQ is de prijsuitreiking van het zeskamp en tevens worden dan de loterij winnaars bekend gemaakt. De BBQ is vanaf 17.00 uur.
Kosten: € 10 p/p (drankjes zijn voor eigen rekening en via de kantine van de manege te verkrijgen)

 

Heb je een leuke activiteit gezien?
Geef je op door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en zet ‘Mei Festijn’ in het onderwerp.
Naam:
Naam paard/pony (indien van toepassing):
Klasse / Activiteit:
Eventuele wensen:

Inschrijven kan tot 21 mei. Inschrijving garandeert nog geen deelname. Wij laten je z.s.m. weten of je inschrijving bevestigd is.

Met de toegang tot dit evenement geeft de deelnemer tevens toestemming voor het maken van beeld- en/of geluidsopnamen tijdens het evenement voor verslaglegging en promotiedoeleinden op websites, social media en offline publicaties. De organisatie heeft het volledige recht op het gebruik van de betreffende beelden/opnamen. De deelnemers kunnen geen aanspraak maken op enige vergoeding of iets dergelijks in dit verband.