Op zondag 11 mei organiseert de activiteitencommissie van de vereniging PSV De Molenruiters in samenwerking met de manege De Molenruiters de voorjaarswedstrijd. Dankzij deze samenwerking is de deelname niet enkel opengesteld voor leden van de vereniging, maar ook voor lessers van de manege met een eigen, lease- of verzorgpaard / -pony.

Het thema van de voorjaarswedstrijd is voorjaar.

Er kan gereden worden in de dressuurklasses B t/m Z2 en de springklasses BB (laag en hoog) t/m ZZ. Er zijn mooie prijzen te verdelen voor de beste dressuur- en springcombinaties. Daarnaast is er ook een prijs voor de best verklede combinatie.

Deelnemers mogen uitkomen in de categorie springen en dressuur. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 per combinatie. Met andere woorden:

  • Eén keer dressuur = € 5,00
  • Eén keer springen = € 5,00
  • Eén keer dressuur en één keer springen (met hetzelfde paard) = € 5,00

Het inschrijfgeld kan op de wedstrijddag voldaan worden.

 

Voor deelnemers die ook uitkomen op officiële KNHS-wedstrijden geldt dat er gestart moet worden in de klasse waarin de combinatie startgerechtigd is (let op: de regels voor flexibel springen zijn niet van toepassing. Er moet dus gestart worden in de hoogste klasse waarin de combinatie is uitgekomen).

Voor de overige deelnemers geldt dat zij bij twijfel het beste met de instructie kunnen overleggen in welke klasse zij het beste kunnen uitkomen.

De proef die gereden wordt, is de reguliere proef voor de maand mei. Voor het gemak zijn de proeven onderaan dit bericht terug te vinden.

Opgeven kan tot 2 mei via de opgavelijst in de kantine of per {source} {/source}. Vergeet daarbij niet de volgende gegevens te vermelden:

  • Je naam
  • De naam van je paard of pony
  • Alleen voor pony's: de categorie van de pony
  • De klasse(n) waarin je wilt meedoen

Geef je snel op want VOL = VOL.

Let op: bij afmelding ná 2 mei is men toch het inschrijfgeld verschuldigd ongeacht de reden van afmelding. Dit in verband met de gemaakte kosten.

Voor de deelnemers die meedoen aan de dressuur, maar geen officiële wedstrijden rijden, staan hieronder de links naar de te rijden proeven:
Klasse B (voor pony's categorie C, D en E en paarden): proef 5
Klasse L1 (voor pony's categorie C, D en E en paarden): proef 9